Групи за занимания по интереси
2018 – 2019 г.
 

          На 01 април 2019 г. учениците от групите за занимания по интереси в СУ „Димитър Маринов“ Лом с ръководители г-жа Людмила Ангелова и г-н Тони Ралчев посетиха РИОСВ – Монтана. Госпожа Деница Славкова – директор на инспекцията, лично посрещна децата в Информационния център, където ги запозна със структурата и дейността на екоинспекцията. Експерти от направление „Биологично разнообразие, защитени територии и зони“ презентираха филма „Рефрени на природата“.
          Този ден децата бяха посрещнати и във фирма „Мегатрон“ Монтана. Нашите домакини в лицето на господин Николай Николов представиха последните новости в машините обслужващи селското стопанство. На учениците бе обяснено какво образование трябва да имат и къде да го придобият, за да могат да работят в тази сфера.
Учениците се завърнаха с много подаръци и богати впечатления, преживяха приятни емоции.

          На 20.03.2019 г. и 27.03.2019 г. групата за занимания по интереси „Реализация на природните науки в бизнеса и обществения сектор“ към СУ „Димитър Маринов“ Лом с ръководител г-н Тони Ралчев, посети две от емблематичните фирми за ломската хранително-вкусова промишленост –„Милккомм“ ООД и „Ломско пиво“ АД.
В „Милккомм“ нашите домакини в лицето на Латинка Кирилова – технолог на млякото и млечните продукти, разкри „тайната“ на висококачествените продукти на фирмата. Учениците останаха изненадани от техническите съоръжения във фирмата и високото ниво на контрол и хигиенна на технологичният процес.
          Една от най-старите бирени фабрики в България също отвори врати за учениците на СУ „Димитър Маринов“ Лом. В „Ломско пиво“ ни посрещнаха директорът – госпожа Красимира Петрова и Виктория Първанова – мениджър качество. Високото качество и неповторимия автентичен вкус на продукцията на Ломската бирена фабрика са допринесли тя да бъде желан партньор както у нас, така и в чужбина.
Учениците успяха да видят реалното приложение на знанията по Биология, Химия и Физика. Получиха информация за нужното образование, за да могат да работят в тези фирми.

ГРУПИ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИСФОРМИРАНИ В СУ „ДИМИТЪР МАРИНОВ“ГРАД ЛОМПРЕЗ УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА

Ако успееш тук, ще успееш навсякъде!